PRIMARIA MORENI

INFORMATII UTILE

CRONICA CAMPIONATULUI NAȚIONAL DE MOTOCROS DE LA MORENI

CRONICA CAMPIONATULUI NAȚIONAL DE MOTOCROS DE LA MORENI

Foarte multi concurenti si mai ales foarte multi spectatori la Moreni duminica, 30 iunie 2019, cu ocazia celei de a II-a etape din Campionatul National de Motocros. Clubul Flacara Moreni impreuna cu Primaria Municipiului Moreni au depus eforturi considerabile pentru ca aceasta etapa sa fie una memorabila.

Au concurat clasele: 50cc Jun II + III; 65cc; 85cc; MX2; MX2 Jun; MX1; Amatori MX1 si MX2; Veterani 1 si 2; Fete si 300 2T.

Din 105 cereri din partea pilotilor, 102 sportivi au fost acceptati si au luat startul in cursa. Traseul a fost reconstruit aproape in intregime, autoritatile locale implicandu-se inclusiv in asigurarea de internet Wi-Fi gratuit pentru toti participantii. Daca etapa nationala de supermoto de la Drobeta Turnu Severina a fost o reeditare a curselor care aveau loc in centru oraselor pe vremuri, putem spune ca aceasta etapa de motocros a fost o la fel de frumoasa reeditare a curselor care adunau candva foarte multi sportivi si aproape intreaga populatie a localitatii respective.

Cabal George (CSM Targu Mures), aduna 50 de puncte la clasa regina MX1, iar Tompa Robert (Sugas Sf. Gheorghe), se impune la fel în ambele manse ale clasei MX2.

Stoichescu Mihai (Moto Extrem Lugoj), castiga si la Moreni ambele manse ale celei mai noi clase de motocros: 300 2T. Stelistul Eross Koppany a fost cel mai bun din nou la clasa MX2 Juniori.

Clasele Veteranilor au fost castigate de Ionut Cojanu (Steaua Bucuresti – Veterani 1), si Ciprian Popescu (Dual Racing Team – Veterani 2).

Foarte multi sportivi la startul clasei 85cc, intre cei 12 dovedindu-se cel mai bun in ambele manse Popovici Marius (Top Cross TCS Otopeni). Clasa 65cc a fost castigata de Chiujdea Ioan de la acelasi club, in fata altor 11 concurenti.

Cea mai buna fata este Bancila Stefania (Top Cross TCS Otopeni).

La Amatori, Szilveszter Marton (Vectra Racing), castiga la MX1, iar Okos Zsolt (CSA Steaua Bucuresti), la MX2.

La clasele copiilor care piloteaza motociclete de 50cc se impun Iovita Mark Luca (Moto Extrem Lugoj – Jr.II), si Senchea David (Jitsu Zarnesti – Jr.III).

Rezultatele sunt disponibile pe www.frm.ro, iar fotografiile oficiale pe https://tomaphotography68.pixieset.com/motocrossmoreni30iunie2019/